Scrisoare Deschisa catre Legiuitorii Romani

Va scriu cu scopul de a incuraja legiuitorii romani sa respinga modificarea Codului Familiei in sensul restrangerii definitiei casatoriei la uniunea ce poate avea loc intre barbat si femeie, exclusiv.  Aceasta limitare va conduce la privarea multor familii din Romania de drepturi civile elementare si va legaliza existenta unei inegalitti nejustificate; aceste modificari vor legaliza discriminarea si neaga dreptul la casatorie pentru toti cetatenii.
Invit cu fermitate membrii Parlamentului sa respinga aceasta modificare legislativa care deschide drumul ignorarii unui principiu democratic: garantarea apararii drepturilor omului pentru fiecare cetatean.
Familiile din Romania au la baza existenta a multe si diferite realitati; fiecare dintre ele merita o protectie egala din partea legii.  Copiii au dreptul la securitatea pe care o poate oferi doar garantia ca familiile de care apartin sunt protejate de legislatia romana.  Nu incape aici nici un fel de discriminare intemeiata pe o intelegere unilaterala a structurii de familie.
Realitatea este urmatoarea: recunoasterea din partea guvernului a diferitelor tipuri de familii, nu va submina structura societatii; esecul unei protectii egale prin lege, o va submina insa, intotdeauna.
Romania se poate mandri justificat cu initiativele avute pana acum in directia incluziunii, sprijinirii si protejarii tuturor cetatenilor sai.  Cu toate acestea, propunerea de modificare a Codului Familei este in contradicte evidenta cu multele progrese inregistrate anterior, ducand la stabilirea a doua sisteme paralele de drepturi si privilegii.  MCC se opune categoric modificarii Codului Familiei care va  rezulta in crearea unui sistem discriminatoriu care aseaza intr-o pozitie de superioritate un grup de cetateni in dauna altuia.

Pozitia MCC in privinta casstoriei este urmatoarea:

MCC, o miscare internationala a bisericilor crestine care se adreseaza comunitatilor de lesbiene, gay, bisexuali, trans si heterosexuali, promoveaza de 40 de ani Evanghelia mantuirii, comuniunii si justitiei sociale.
De-a lungul acestor 40 de ani ne-am concentrat eforturile pentru realizarea unei lumi a justitieissi echitatii.  In fiecare an MCC binecuvanteaza in intreaga lume anual peste 6000 de casatorii intre persoane de acelasi sex, pe langa casstoriile intre persoane de sex opus.
Celebram aceasta realitate alaturi de surorile si fratii nostri gay din Canada, Africa de Sud, Anglia, Olanda, Spania, si alte comunitati progresiste care si-au castigat deja dreptul la casatorie si/sau parteneriat civil.  Militam pentru o echitate completa a legislatiei referitoare la casatorie si parteneriat pentru oamenii din toate tarile lumii.
Dreptul la casatorie este un drept civil care nu trebuie confundat cu diferitele intelegeri teologice in privinta homosexualitatii si casatoriei.
Multe religii au propriile cerinte pentu inregistrarea unei casatorii valide.  Biserica Romano Catolica, de exemplu, nu casatoreste veri primari sau persoane divortate daca acestea nu primesc, in prealabil, o dispensa. Unele ramuri ale iudaismului nu vor oficia casatoria unei femei care a mai fost anterior casatorita decat dupa trecerea printr-un divort religios.  Preoti din diferite confesiuni nu oficiaza casatoria decat daca cel putin unul din membrii cuplului apartin respectivei biserici.  Aspecte de aceasta natura vor continua sa fie relevante pentru diverse culte religioase, dar ele nu ar trebui sa constituie criteriile care reglementeaza casatoria civila.
MCC considera ca orice persoana care doreste sa se casatoreasca civil are dreptul de a o face, iar comunitatile religioase au dreptul de a hotai daca vor binecuvanta sau nu respectiva casatorie printr-un serviciu religios.
Vom folosi pozitia noastra religioasa si bisericile noastre deopotriva pentru a promova si asigura servicii religioase si a binecuvanta cuplurile de gay si lesbiene care doresc sfintirea uniunii lor in fata lui Dumnezeu, indiferent de recunoasterea legala a uniunii, si vom lucra impreuna cu alte comunitati religioase pentru intelegerea deplina a valorii si demnitatii intregii creatii divine, inclusiv a celor care sunt homosexuali.
In acelasi timp, vom folosi resursele proprii pentru a lucra impreuna cu alte comunitati progresiste, fie ele laice sau religioase.  Vom continua sa militam impotriva vocilor, fie ele laice sau religioase, care incearca demonizarea homosexualitatii si care se opun drepturilor egale pentru cuplurile de acelasi sex si pentru o completa echitate a legislatiei privitoare la casatorie.
Testul fundamental al legislatiei intr-o democratie este extinderea echitatii, libertatii si dreptatii pentru cat mai multi cetateni.  Modificarile propuse pentru Codul Familiei in Senatul Romaniei nu trec proba acestui test; prin ingustarea definitiei casatoriei, recunoasterea acesteia este restransa la un grup limitat de cetateni, ajungandu-se astfel la crearea a doua categorii de drepturi, fiind nejustificat excluse multe tipuri diferite de familii care traiesc in spiritul iubirii si sprijinului reciproc.
De aceea, in numele MCC, solicit legiuitorilor romani sa respinga modificarile propuse Codului Familiei care ar conduce la restrangerea definirii casatoriei drept uniunea exclusiva dintre barbat si femeie.  Opunandu-va acestor modificari, veti sprijini accesul la justitie pentru toti cetatenii României.

In sprijinul justitiei,
Rev. Elder Diane Fisher

http://www.MCCchurch.org

Tags: No tags

Comments are closed.