Coming-out

Ma numesc George am 19 ani si sunt gay.
Am crescut intr-un mediu care condamna orice iese din “normal”. Chiar daca cei din jur arata ca ar accepta situatia mea sunt putini cei care cu adevarat gandesc asa. Eu sunt norocos ca o parte dintre prietenii mei sunt alaturi de mine si ma sustin.

Dintre toti prietenii mei doar fetele stiu ca sunt gay, baietilor imi e frica sa le spun deoarece nu stiu cum vor reactiona. Astfel m-am hotarat sa duc o viata dubla decat sa fiu umilit si batjocorit. Eu as vrea sa pot spune tot ceea ce simt tuturor, inclusiv parintilor mei, deoarece nici ei nu stiu. Imi este teama sa nu-i fac sa sufere si nu stiu cum as putea sa fac astfel incat totul sa fie bine. As vrea sa stiu cum sa le spun prietenilor si familiei ca sunt gay.

A le comunica celor din jur, prietenilor sau parintilor, orientarea ta sexuala se numeste coming-out exterior.

Este important ca ai prietene care iti cunosc orientarea sexuala. Ai dat dovada de mult curaj si maturitate in momentul in care te-ai decis sa le comunici  ca esti gay. A vrea sa le spui tuturor faptul ca esti gay nu cred ca este o intentie realista, cel putin pentru moment. Te rog sa evaluezi daca intr-adevar acele persoane sunt importante pentru tine, pentru viata ta, si daca este necesar ca toti sa stie. Ar fi de dorit sa incepi  a-ti face coming out-ul fata de persoanele care iti sunt apropiate, si care ocupa un loc special in viata ta, pentru a nu risca sa atragi asupra ta reactii negative inutile din partea celor a caror parere nu conteaza atat de mult pentru tine. Tu deja ai inceput sa-ti faci acest coming-out si exista un ritm propriu, personal in care se desfasoara.  Este normal pe de alta parte sa fii entuziasmat, sa doresti sa le spui tuturor ca esti gay, sa le spui ce simti, ce este in sufletul tau, dar nu grabi lucrurile.

Nu exista  “modalitatea perfecta” prin care sa le comunici parintilor tai ca esti gay. Imi imaginez ca ai vrea ca ei sa nu sufere sau sa sufere cat mai putin. Stiu ca iti doresti sa-ti protejezi parintii de suferinta dar nu esti tu cel responsabil de ceea ce simt si gandesc ei ( nu ai  posibilitatea de a controla sentimentele lor chiar daca tu iti doresti asta). De aici provine de cele mai multe ori tristetea si dezamagirea ca lucrurile nu ies asa cum ne dorim noi pentru ca ne imaginam ca suntem atotputernici si putem controla totul. Poti, insa, sa fii responsabil pe ceea ce simti si gandesti tu; si sa fii cinstit cu tine. In momentul in care vei fi pregatit si vei decide sa le comunici parintilor despre tine, despre ceea ce esti, te vei implini ca om si vei fi recunoscut in totalitatea ta. Chiar daca vor reactiona mai putin placut acorda-le si acorda-ti timpul necesar sa se impace cu ideea ca esti gay. Probabil si tu la randul tau ai avut nevoie de o perioada de timp in care ai trecut printr-un proces de impacare cu tine – asa ca ai rabdare cu cei dragi.

Sunt cateva aspecte care se iau in calcul in momentul in care te hotarasti sa discuti cu parintii :

– asculta-te pe tine pentru a afla care este starea ta, care sunt sentimentele pe care le ai fata de tine. Este important sa te aflii intr-o stare de spirit cat mai buna, sa fii impacat cu tine; sa fii pregatit pentru a-ti face coming out-ul exterior. Nu trece la a le comunica parintilor in urma unor sfaturi, presiuni din exterior. Este o decizie care iti apartine in exclusivitate.

– observa care este starea de sanatate, dispozitia parintilor, prioritatile, problemele pe care le au parintii in acea perioada. Alege un moment in care sa poti discuta linistit fara presiunea unor factori negativi legati de aspectele enumerate mai sus.

– nu-ti face coming out-ul in toiul unei dispute – este ca o razbunare si nu acesta este scopul real. Sentimentele de vinovatie, acuzatiile, reprosurile ambelor parti pot alimenta conflictul, ducand chiar la rupturi relationale.

– sa fii pregatit pentru eventualele reactii negative. De asemenea poti pregati pentru ei materiale informative despre ce inseamna sa fii gay. Cu siguranta vor avea intrebari care vor necesita raspunsuri. Nu uita sa le mentionezi ca le poti oferi informatii despre tine, despre experienta ta. Nu lasa insa sa-ti investigheze intimitatea in speranta ca vei obtine aprobarea lor. Vorbeste-le despre tine dar delimitandu-te.

– incepe discutia prin sublinierea sentimentelor pe care le ai fata de ei (dragostea), prin ceea ce apreciezi la ei; Chiar poti reaminti momente frumoase, pline de bucurie din copilarie – se creeaza un cadru afectiv pozitiv care te va ajuta in a-ti face marturisirea.

Esti acelasi George cu aceleasi calitati, cu aceeasi dragoste fata de ei. Nu te-ai schimbat si nu ai devenit un alt om doar pt. ca le-ai comunicat ca esti gay.

Mult succes!

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?

Sari la bara de unelte