Psihologul va raspunde

Imi plac foarte mult barbatii, dar si femeile. Nu stiu daca sunt gay, hetero sau bisexual.

Cred ca esti bisexual, adica esti atras sexual deopotriva si de barbati, si de femei. Aceste sentimente pot fi mai puternice pentru unul din sexe, dar depinde de fiecare persoana in parte.

Ar trebui sa le spun parintilor despre orientarea mea sexuala ?

A le spune parintilor despre orientarea ta sexuala este o decizie complexa, foarte importanta si cu o puternica incarcatura emotionala. Este o experienta individuala. Pasul se face atunci cand esti pregatit sa iti asumi problemele ce pot aparea in urma coming out-ului. Nu sunt putine cazurile cand parintii deja banuiesc si reactiile negative isi pierd din intensitate. Poti incerca o discutie deschisa si sincera despre sexualitate, moment in care vei stii daca esti pregatit sau nu sa faci pasul. Succes!

Pot fii gay sau lesbiana fara sa fi avut vreodata o experienta sau o relatie homosexuala?

M.D. 18 ani

R: Draga M.D., orientarea sexuala, fie ea homosexuala, bisexuala sau heterosexuala, are de-a face mai degraba cu sentimentele decat cu experientele sexuale. Pe masura ce cresti, incepi sa iti dai seama de atractia si sentimentele pe care le poti simti fata de unul dintre sexe (sau fata de ambele), insa pentru a ne da seama de acest lucru nu este necesara expe­rienta sexuala.

Este homosexualitatea o tulburare psihica?

I.F. 21 ani, G.T. 24 ani, E.H 31 ani.

NU. Homosexualitatea nu este o tulburare psihica, ea fiind scoasa din aceasta categorie inca din anul 1973. Exista studii care arata ca persoanele cu orientare homosex­uala nu difera din punct de vedere psihologic de cele heterosexuale; cu alte cuvinte, homosexualii dis­pun de aceeasi doza de sanatate mintala ca si heterosexualii.

Am o relatie care dureaza de cateva luni. Tin mult la partenerul meu, dar el este foarte ocu­pat, ne vedem foarte rar, se comporta la fel ca la inceput, nu pare ca doreste mai mult de la aceasta relatie. Nu vreau sa il pierd dar mi-e teama sa ma atasez de el. Ce sa fac?

G.I., 22 ani

Spui ca prietenul tau este ocupat si ca va vedeti rar. Atunci poate de aceea are dificultati in a-ti arata ce simte. In acest caz cred ca ar fi bine daca ti-ai programa o intalnire cu el, in care sa stati de vorba despre voi si despre relatia pe care o aveti. Numai asa poti afla raspunsuri si­gure pe care te poti baza. Incearca sa punctezi in discutia voastia lucrurile care te intereseaza si daca este cazul, nu il lasa sa se abata de la subiect.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?

Sari la bara de unelte