Sunt indragostit de un barbat care este colegul meu de birou

Sunt indragostit de un barbat care este colegul meu de birou si cred ca si el ma place. Face tot felul de glume cu tenta sexuala pe seama mea si prefera sa petreaca destul de mult timp cu mine. Nu stiu cum sa-l abordez pentru ca are o iubita si in plus este si colegul meu. Ce pot sa fac?

Mihai

Acorda-ti un moment in care sa te asculti pentru a afla care sunt sentimentele tale pentru acest barbat si deasemenea ce-ti doresti de la el acum sau in viitor. Acest ragaz pe care ti-l oferi te va face sa fii coerent cu tine si vei putea fi pregatit pentru o eventuala discutie.

Un alt pas ar fi acela al unei discutii fata in fata, in care sa-i vorbesti despre tine, despre sentimentele pe care le ai fata de el, despre ceea ce astepti de la el. Invita-l si pe el sa-si exprime gandurile pentru a stii care ii este parerea fata de ceea ce i-ai comunicat. Inainte de a avea aceasta discutie, poti sa-ti organizezi un discurs, eventual sa faci o repetitie pentru a fi cat mai clar in ceea ce vrei sa-i comunici, fara sa fii invadat de emotii. Cu siguranta va remarca increderea pe care o ai in tine si va acorda respect lucrurilor pe i le impartasesti. Nu uita sa-l privesti in ochi pentru ca nu ai nimic de ascuns. De obicei barbatii reactioneaza pozitiv la confesiunile sincere.

Pana cand nu ai acesta discutie cu el, poti presupune ca este heterosexual, dar nu ai certitudinea ca ii plac barbatii sau nu, ca te place pe tine sau nu. Eventual expune-i situatiile, gesturile lui care te-au facut sa concluzionezi ca te place. Incepe prin a-i povesti despre tine si nu prin a te centra pe el, pe comportamentele lui, pentru ca tu esti cel care are nevoie de lamuriri. In aceasta expunere este foarte important tonul, sa nu fie acuzator sau demonstrativ pentru ca il poate determina sa se retraga asemeni unei broaste testoase in carapacea ei si nu vei obtine mare lucru. Acorda-i timpul necesar sa se obisnuiasca cu ceea ce tocmai a aflat despre tine.

Pentru discutie alege un loc neutru, in afara biroului (cum ar fi o terasa, restaurant etc.) unde puteti sa vorbiti linistiti, fara a sa fii nevoit sa ridici tonul sau sa vorbesti in soapta.

In ceea ce priveste faptul ca este colegul tau de servici, evalueaza avantajele si dezavantajele acestui aspect. Daca politica firmei interzice relatiile cu colegii de servici iti asumi responsabilitatea nerespectarii ei. Daca este o conduita proprie de viata, ea poate fii reanalizata in acest context. Daca nu exista nici o restrictie interna sau externa in acest sens drumul iti este liber. Fricile sunt in imaginar insa ele pot fi testate in realitate si singurul risc pe care ti-l asumi este ca celalalt sa spuna Da.

Inca o data, inainte de a actiona asculta-te cat mai bine pentru a afla ce vrei de la barbatul din fata ta pentru ca altfel nu vei face decat sa tulburi apele fara sa ai un scop.

Sunt impreuna cu iubitul meu de 11 luni. Cred ca in paralel cu mine mai are si alte relatii. Vine seara tarziu si petrecem din ce in ce mai putin timp impreuna. Nu stiu ce sa fac pentru ca nu-mi convine situatia asta, nu sunt multumit, dar nu pot sa-i spun nimic pentru ca mi-e teama ca ma va parasi. Nu vreau sa-l pierd dar nici asa nu vreau sa continui.

Alex

Teama de a nu fi parasit nu este un motiv pentru a ramane intr-o relatie in care celalalt de fapt nu este prezent.

Evalueaza care-ti sunt sentimentele pentru partenerul tau si de asemenea care-ti sunt asteptarile de la aceasta relatie. Daca sentimentele tale sunt puternice si doresti sa lupti pentru aceasta relatie propune o discutie sincera despre ceea ce se intampla intre voi. Nu inainte de a investiga care sunt resursele tale pentru a reanima aceasta relatie cat si limitele tale (ceea ce nu poti sa accepti intr-o relatie, de exemplu faptul ca are alti parteneri sau minciuna, etc). Este foarte important sa te respecti pe tine in fata celuilalt.

Prezinta-i asteptarile tale, ce-ti doresti sa primesti de la el prin aceasta relatie si de asemenea ce poti sa oferi tu in aceasta relatie. In cazul in care nu s-a discutat pana acum aspectul fidelitatii in relatie este momentul sa o faci. Incurajeaza-l si pe el sa-si exprime asteptarile, respectiv ofertele sale pentru aceasta relatie. Astfel puteti afla ce aveti de pus in comun pentru a dezvolta relatia, respectiv care sunt diferentele ce se cer a fi respectate. Este posibil ca si el sa aiba nemultumiri pe care sa nu si le fi exprimat pana acum. Este o ocazie buna pentru a-l incuraja sa si le exprime. Afla ce anume completeaza in viata lui celalalte relatii, cat de importante sunt pentru el? Recomand prudenta in satisfacerea unor curiozitati cum ar fi: cu cine?, cand?, cum?, de ce?, cati?. Aceste curiozitati pot culpabiliza partenerul, apar justificari, pot suscita agresivitate etc., iar tu nu ai nevoie sa te compari, sa intri in competitie cu ceilalti sau sa acuzi. Centreaza-te asupra aspectelor care sunt benefice relatiei voastre si nu asupra celorlalti. S-ar putea clarifica multe aspecte ale relatiei si astfel vei pute sa iei o decizie.

Sentimentele frumoase nu sunt o garantie pentru ca o relatie sa mearga bine, sa se dezvolte, ci este nevoie sa actionezi, sa faci ceva pentru aceste sentimente. O relatie nu creste singura ea se hraneste continuu. Lasa-te ghidat de dorinte si nu de temeri.

Pentru a te confrunta cu propria teama afla raspunsul la intrebarea:

Ce-ti imaginezi ca vei pierde si ce vei castiga daca vei pastra aceasta relatie?

Reinnodarea relatiei este un process de durata, nu se intampla de pe o zi pe alta. Vei avea nevoie de multa rabdare si intelepciune. In cazul in care nu observi progrese, de comun accord puteti cere sprijinul unui consilier de cuplu.

Tags: No tags

Comments are closed.