Incheierea Festivalului Diversitatii GayFest 2009

Ref.: Incheierea Festivalului Diversitatii GayFest 2009

Asociatia ACCEPT, organizatie neguvernamentala care apara si promoveaza drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) ca drepturi ale omului doreste sa multumeasca tuturor celor care au participat la activitatile Gayfest si la marsul organizat sambata, 23 mai 2009.

Festivalul s-a desfasurat in perioada 18 – 23 mai 2009 si s-a incheiat cu un mars pentru drepturile persoanelor LGBT la care au participat peste 300 de persoane. Datorita masurilor de securitate luate de autoritati, marsul a fost aproape izolat intr-o zona mai usor de protejat, dar care a afectat vizibilitatea intregului eveniment. Ori scopul acestui eveniment este tocmai de a le arata oamenilor ca persoanele LGBT si sustinatorii acestora sunt oameni normali. Vrem ca anul viitor sa avem posibilitatea sa fim aproape de oameni, pentru a le arata ca diversitatea este normalitate, iar oamenii de pe margine sunt toleranti si generosi.

Printre participantii la mars s-au numarat si: Robin Barnett – Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Jaap L. Werner – Ambasadorul Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, Mats Åberg – Ambasadorul Suediei la Bucuresti, Petr DOKLÁDAL– Ambasadorul Republicii Cehe in Romania, precum si Michael Cashman (Marea Britanie), Michel Teychenne (Franta), membri ai Parlamentului European.

„Ne manifestam regretul pentru lipsa de interes a politicienilor romani fata de nevoile alegatorilor LGBT din Romania. Constatam, inca odata, refuzul candidatilor de la toate partidele  de a deveni adevarati lideri de opinie care pot determina schimbarea mentalitatilor romanilor in sensul promovarii respectului pentru diversitate.” a declarat Florentina Bocioc, directoare executiva a Asociatiei ACCEPT.

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu acest subiect, va rugam contactati Departamentul de PR&Servicii, la telefon 0721 84 85 66 sau e-mail la bogdan_i@accept-mail.roAceasta adresa de e-mail este protejata de spam bots, trebuie sa ai activat suportul Javascript pentru a-l vedea . Persoana de contact Bogdan Istrate. Alta persoana de contact: Florentina Bocioc – Directoare Executiva (0744 384 631).

Tags: No tags

Comments are closed.