Este normal sa fii homosexual

Cum stiu ca sunt homosexual?

Homosexualitatea este definita ca fiind atractia sexuala, emotionala si afectiva, constanta, fata de persoane de acelasi sex.  Orientarea sexuala implica un complex de factori, cum ar fi: atractia sexuala, comportamentul sexual, sentimente, definirea ca persoana cat si comportamentul social.

Orientarea sexuala se contureaza la pubertate si mai tarziu in adolescenta incepand aproximativ cu varsta de 13 ani. Orientarea sexuala este definita de atractia sexuala pe care o persoana o simte pentru persoane de sex opus, de acelasi sex sau de ambele sexe.

Astfel persoanele care se simt atrase sexual de cele de sex opus sunt definite ca fiind heterosexuale, persoanele cu atractie sexuala catre cele de acelasi sex, homosexuale si persoanele care se simt atrase de persoane de ambele sexe, bisexuale.

Este necesar a se face diferenta intre atractie sexuala si comportament sexual. O experienta homosexuala (comportament sexual) nu-ti defineste orientarea sexuala.  Exista persoane gay care au experiente sexuale cu persoane de sex opus si asta nu inseamna ca sunt heterosexuale sau persoane de orientare heterosexuala care au experiente sexuale gay si nu de definesc  ca fiind homosexuale.

Identitatea sexuala se dezvolta in timp si poate depasi perioada adolescentei.

Este normal sa fii gay?

Da, este normal sa fii gay. Studiile in domeniu arata ca a fii gay/bisexual este la fel de normal, natural si sanatos ca si in cazul heterosexualitatii. Homosexualitatea se datoreaza unei serii de factori genetici, psihologici, sociali si culturali si nu reprezinta o alegere.

In anul 1973, Asociatia Americana de Psihiatrie (APA) a declarat scoaterea homosexualitatii din lista dereglarilor si tulburarilor psihice. Nereprezentand o boala, homosexualitatea nu poate fi tratata si incercarea de a schimba orientarea sexuala a unei persoane gay reprezinta un demers care incalca legile etice.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (1993) a declarat homosexualitea ca o modalitate fireasca de exprimare a sentimentelor umane.

Tags: No tags

Comments are closed.