COMUNICAT DE PRESA 24.06.2011

Asociatia ACCEPT a castigat unul dintre premiile Fundatiei ERSTE

Asociatia ACCEPT, organizatie neguvernamentala care apara si promoveaza drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) ca drepturi ale omului,  a castigat unul dintre premiile ERSTE, in valoare de 16.000 euro, pentru proiectul DIVERSITATEA – realitatea din jurul nostru!.

Pe 20 iunie 2011, 650 de reprezentanti ai societatii civile si ai organizatiilor de afaceri si media din centrul si sud-estul Europei, s-au adunat la Praga pentru a participa la decernarea premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011. In urma procesului de aplicare, juriul international a selectat 37 de proiecte de integrare sociala din 132 de proiecte nominalizate.

Asociatia ACCEPT a castigat unul dintre cele 37 de premii, in valoare de 16.000 de euro, la aceste premii Fundatia ERSTE primind un numar de 1.850 de aplicatii din 12 tari din centrul si sud-estul Europei.

Proiectul castigator – DIVERSITATEA – realitatea din jurul nostru!

Proiectul a avut drept scop accesarea diferitelor segmente din societatea romaneasca prin activitati de educatie non-formala in vederea promovarii diversitatii si a respectului pentru diferente dar si  informarea societatii asupra nivelului mare de discriminare pe criteriul orientarii sexuale si identitatii de gen existent in Romania.

Proiectul a inclus o piesa de teatru, cu reprezentatii organizate la nivel local si national, trei expozitii de arta neconventionala, sedinte de dezvoltare personala adresate tinerilor inclusi in proiect si dezvoltarea de materiale informative despre drepturile pe care fiecare cetatean le are, indiferent de orientarea sexuala sau identitatea de gen.

Proiectul a fost implementat de Asociatia ACCEPT in perioada octombrie 2009 – martie 2010.
Autor si coordonator proiect: Bogdan Istrate, PR in cadrul Asociatiei ACCEPT.

Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala promoveaza si recunoaste organizatiile din sectorul public si non-profit care, ajutate de abilitatile si initiativele oamenilor, produc schimbari sociale majore in societate.

Premiul este oferit proiectelor inovatoare si creative din domeniul integrarii sociale care au avut un impact major in viata beneficiarilor sai. Componenta financiara a premiului are drept scop sustinerea castigatorului in viitoarele sale demersuri de integrare sociala.

Pentru mai multe informatii legate de Premiul ERSTE, va rugam sa accesati: http://www.erstestiftung.org/

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu acest subiect, va rugam contactati Departamentul de PR&Servicii, la telefon 0721 84 85 66 sau e-mail la bogdan_i@accept-mail.ro. Persoana de contact: Bogdan Istrate. Alta persoana de contact: Irina Nita – Directoare Executiva (0723 253 441).

Tags: No tags

Comments are closed.