COMUNICAT DE PRESA 26.08.2011

Pozitia oficiala a Asociatiei ACCEPT fata de articolul „Sunt homosexual si nu pot sa ma schimb”, publicat de Ziarul Adevarul, editia de Baia Mare

Asociatia ACCEPT, organizatie neguvernamentala care apara si promoveaza drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) ca drepturi ale omului, cere Colegiului Psihologilor si asociatiilor profesionale de psihologi sa isi exprime public pozitia fata de felul in care se raporteaza la cetatenii care sunt homosexuali, lesbiene sau bisexuali.

Irina Nita, Directoarea Asociatiei ACCEPT, declara: „Homosexualitatea a fost scoasa din lista bolilor mintale in 1973. Desi au trecut 40 de ani de atunci este evident ca doamna Rotaru inca nu a aflat. Dumneai exprima o opinie personala ca si cind ar prezenta o realitate stiintifica. Ii vom pregati un set de materiale informative pe aceasta tema; sunt nenumarate luarile de pozitie ale asociatiilor profesionale ale psihologilor si psihiatrilor care informeaza specialistii din domeniul sanatatii mintale ca homosexualitatea e o variatie fireasca a orientarii sexuale care nu aduce dupa sine vreo problema psihica asociata. Mai mult decat atat, Liana Rotaru este in contradictie cu chiar codul deontologic al Colegiului Psihologilor din Romania, care in articolul 1 mentioneaza explicit ca valoarea umana a unei fiinte umane nu este diminuata sau sporita de orientarea sexuala sau alte caracteristici personale.

Este timpul ca si in Romania, Colegiul Psihologilor si asociatiile profesionale ale specialistilor din domeniul sanatatii mintale sa se disocieze public de declaratiile care ignora realitatea stiintifica, care incalca principii deontologice fundamentale ale profesiei de psiholog si care desconsidera si denigreaza, de pe pozitia acestei profesii, o categorie de cetateni.”

ACCEPT saluta luarea de pozitie de catre Active Watch si ACT-Q si sprijina sesizarea pe care Centrul Euroregional pentru Initiative Publice (ECPI) a adresat-o Colegiului Psihologilor.

…..

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu acest subiect, va rugam sa contactati Departamentul de advocacy & lobby, la telefon 0724562619. Persoana de contact: Florentina Bocioc.

www.accept-romania.ro

Tags: No tags

Comments are closed.