Caminul Cultural, în parteneriat cu subRahova*, cu sprijinul CNDB prezinta
joi 24 noiembrie, ora 20.00, la subRahova

ROGVAIV
de Bogdan Georgescu

Daca în 1864, prin codul penal introdus si constitutie, relatiile între persoane de acelsi sex nu erau în niciun fel incriminate, în 1995 Moldova elimina din Codul Penal un articol introdus în 1937 dupa modelul Germaniei Naziste la initiativa lui Carol al II-lea. Astazi însa, legea antidiscriminare care ar trebui sa aiba ca scop în primul rând protejarea minoritatilor de orice fel de abuzurile statului în primul rând si apoi ale cetatenilor, este retrasa din Parlamentul Moldovei din cauza sintagmei “orientare sexuala”. Liderii politici ies public cu declaratii de tipul: “sunt niste dereglari, natura-i natura, dar asta nu înseamna ca trebuie si le punem în prim plan. Ca doar noi nu scoatem de la spitalul de psihiatrie oamenii bolnavi si-i aducem la Stefan cel Mare, nu? Nu voi vota.” si se folosesc de aceasta situatie pentru a-si face campanie electorala, promitând familii “normale”.

ROGVAIV – Proiect de Arta Activa împotriva oricarei forme de discriminare. Spectacol-document despre intoleranta exprimata public, deschis, fara niciun fel de control, responsabilitate sau rusine de catre lideri de opinie si personalitati ale vietii publice din Republica Moldova 2011.
Spectacolul este invitat de catre Caminul Cultural în cadrul programului ”Zilele strâmbe”.

ROGVAIV este un proiect sustinut de ERSTE Foundation.

*subRahova este situat pe strada Sergent Nutu Ion nr. 2 (a treia intersectie de la Hotel Marriot spre cartierul Rahova, la intersectia strazii Mihail Sebastian cu Calea 13 septembrie), in curtea RECOM.

http://www.strazibucuresti.ro/harta-bucuresti-strada-sergent-nutu-ion.html

Locuri limitate!

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?

Sari la bara de unelte