Cati trebuie sa cada ca sa ne dam seama ca homofobia este o problema?

17 noiembrie 2012, ora 16
Fantana, Piata Universitatii
Un grup de oameni se intind pe jos, raman la sol in pozitia culcat putin peste un minut. Paul Dunca merge printre ei cu o pancarta pe care este supradimensionata intrebarea: Cati trebuie sa cada?

foto Vlad Basca

foto Vlad Basca

Sambata, 17 noiembrie 2012, la ora 16 a avut loc la fantana de la Universitate un flashmob impotriva homofobiei. Cati trebuie sa cada ca sa ne dam seama ca homofobia este o problema? a fost o reactie de protest la atacul homofob intamplat marti, 6 noiembrie, in apropiere de SNSPA.

Suntem ingrijorati de inexplicabila lipsa de reactie a fortelor de ordine, care nu au reusit sa previna un incident violent petrecut in apropierea unei sectii de politie din centrul Bucurestiului, in ciuda faptului ca numarul de urgenta 112 fusese apelat cu 20 de minute inainte de atac.  Suntem solidari cu cei ajunsi victime ale intolerantei homofobe si cerem ca agresorii sa fie sanctionati.” (Irina Nita, Directoare Executiva Asociatia ACCEPT.)

Infractiunile motivate de ura sunt o amenintare care ne priveste pe toti, indiferent de orientarea sexuala sau identitatea de gen.  Cei care au cazut victime pe 6 noiembrie sunt tineri care au pus homofobia sub lupa, in mediul academic, folosind un demers artistic ca punct de pornire pentru o dezbatere.

Cati trebuie sa cada inainte sa reactionezi impotriva homofobiei?

———————————————————

Organizatorii si spectatorii unei piese despre istoria homosexualitatii in Romania au fost agresati marti, 6 noiembrie, dupa o reprezentatie ce a avut loc in sediul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), doi dintre acestia fiind transportati la Spitalul de Urgenta Floreasca.

In jurul orei 20.20, pe strada Visarion, foarte aproape de sediul universitatii, un grup de 10 barbati au agresat fizic 7 persoane care participasera la eveniment. Agresorii i-au acuzat pe acestia ca “organizeaza conferinte despre gay”. A fost un atac coordonat, in care agresorii, purtand glugi pentru a nu fi recunoscuti, au urmarit, lovit si fugit in mod organizat.

Cu toate ca a fost facut un apel la 112 la ora 20 si ca in imediata apropiere a SNSPA se afla o sectie de politie, agresorii au petrecut 20 de minute in zona nestingheriti de fortele de ordine, iar apoi, tot nestingheriti, au atacat.

Piesa Dupa Traian si Decebal. (Din Filele Istoriei Gay in Romania) si dezbaterea faceau parte din programul CRIM (CRIM- puterea sta in imaginatie) al Militiei Spirituale, program realizat in colaborare cu mai multe ONG-uri si universitati din Romania.

 

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?

Sari la bara de unelte