Abordarea orientarii sexuale de catre media

ACCEPT priveste cu ingrijorare felul in care, in ultimele zile, mass media discuta pe tema presupunsei homosexualitati a unor persoane, in contextual activitatilor sportive. Prezentarea cu precadere a acelor opinii care considera homosexualitatea drept vina sau infractiune este o dovada de neprofesionism si/sau rea-vointa.

In acest context salutam reperele etice asumate de o serie de organizatii de media, reafirmate de ActiveWatch.

Invitam media sa includa in mod egal si punctele de vedere ale celor care stiu ca persoanele LGBT sunt demne de respect si protejate de lege in egala masura cu ceilalti cetateni. Legislatia romana interzice explicit discriminarea pe criteriul orientarii sexuale, iar atunci cand este vorba de infractiuni, Codul Penal sanctioneaza unitar faptuitorii, indiferent de orientarea sexuala a acestora. Un agresor dovedit vinovat va primi aceeasi pedeapsa pentru fapta sa indiferent de orientarea sa sexuala, sanctiunea fiind acordata in functie de fapta.

Orientarea sexuala este o caracteristica personala care nu are legatura cu calitatea de bun sportiv, bun profesionist, bun parinte etc.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?

Sari la bara de unelte