Abordarea situatiilor de intimidare a elevilor LGBT. Seminar adresat profesorilor de liceu si consilierilor scolari.

Asociatia ACCEPT organizeaza in perioada 20-22 Septembrie 2013 seminarul „Abordarea situatiilor de intimidare a elevilor LGBT”.
Seminarul este dedicat profesorilor de liceu si consilierilor scolari care doresc sa se implice in actiuni de prevenire a intimidarii si hartuirii in randul elevilor, sau care doresc sa se familiarizeze cu metode de abordare a subiectului LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) la clasa.

Obiectivele seminarului sunt:
– sa sprijine profesorii si consilierii scolari in prevenirea situatiilor de intimidare si hartuire a elevilor, prin oferirea de informatii si prezentarea de instrumente (activitati, exercitii) care pot fi folosite in acest sens,
– sa abordeze aspectele specifice hartuirii si intimidarii elevilor cu risc a fi victimizati pentru ca sunt presupusi a fi LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender)
– sa faciliteze schimbul de experienta pe aceasta tema intre cadre didactice preocupate de prevenirea intimidarii si hartuirii elevilor, in general.

Cursul va cuprinde si definirea unor termeni LGBT (orientare/ comportament/ identitate sexuala, transgeneritate, etc), oferirea de informatii despre comunitatea gay din Romania si o sesiune de tipul Biblioteca Vie, in care participantii pot afla mai multe prin discutii cu voluntari ACCEPT care se identifica a fi lesbiene, gay, bisexuali, transgender sau queer.

Informatii administrative:
Seminarul este gratuit pentru 20 de persoane, selectate pe baza informatiilor furnizate de candidati in formularul de inscriere (criterii: ocupatie-profesor sau consilier scolar, motivatia prezentata, posibilitatea de a pune in practica instrumentele prezentate, distributie geografica, ordinea primirii formularelor de inscriere). ACCEPT acopera cheltuielile de instruire, cazare si masa, seminarul fiind organizat in cadrul proiectului “Educatie pentru Diversitate”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
Seminarul va avea loc in regim rezidential, in Valea Prahovei. Candidatii selectati vor primi informatii suplimentare despre locul de desfasurare.

Cazarea este asigurata in camere duble, pentru noptile de vineri si sambata, iar mesele sunt asigurate incepand cu cina de vineri pana la pranzul de duminica (inclusiv).
Nu sunt decontate cheltuielile de transport corespunzatoare participarii la acest seminar.

Numar participanti: 20.

Program de lucru:
Vineri, 20 septembrie, intre orele 18.00 – 19.30.
Sambata, 21 septembrie intre orele 09.00 – 18:00.
Duminica, 22 septembrie, intre orele 09.00 – 12.30.

Inscrieri:
Pentru inscrieri va rugam sa completati formularul de inscriere si acest chestionar si sa le trimiteti pana cel tarziu vineri, 13 septembrie 2013 pe adresa de email [email protected] sau prin fax la (021) 252 56 20. Candidatii selectati vor fi contactati pe 16 septembrie 2013.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?

Sari la bara de unelte