Luna Istoriei LGBT – Cultura pentru drepturile omului

Asociatia ACCEPT va multumeste pentru participarea la evenimentele organizate cu ocazia celei de-a treia editii a Lunii Istoriei LGBT. Impreuna am reusit sa facem inca un pas spre consolidarea unei culturi pentru drepturile omului si combatere a discursului instigator la ura fata de persoanele LGBT.

In cadrul Lunii Istoriei LGBT 2014, Asociatia ACCEPT a organizat alaturi de parteneri si voluntari aproape 40 de evenimente, cum ar fi concerte, proiectii de filme, dans, teatru forum, biblioteca vie, teatru labirint, discutii, petreceri si ateliere. Programul si descrierea evenimentelor pot fi accesate la http://lunaistoriailgbt.acceptromania.ro

An de an, prin intermediul evenimentelor organizate in Luna Istoriei LGBT, ACCEPT urmareste sa creasca gradul de vizibilitate al comunitatii LGBT si militeaza pentru combaterea discriminarii persoanelor LGBT prin cultura si prin crearea unui mediu sigur de exprimare si dialog. In acest mod contribuim la crearea unei culturi pentru drepturile omului incluziva fata de persoanele LGBT.

Demersul ACCEPT face parte dintr-o miscare europeana ampla – Luna Istoriei LGBT este organizata in 8 tari din Europa in fiecare februarie. Mai mult decat atat, in 2014 Asociatia ACCEPT a hotarat ca prin a 3-a editie a Lunii Istoriei LGBT din Romania sa se alature campaniei initiate de Consiliul Europei – No Hate Speech Movement pentru a pune in lumina o problema cu care comunitatea LGBT si nu numai se confrunta: discursul instigator la ura.

Parerea voastra este foarte importanta pentru noi. Dorim sa stim ce evenimente au venit in intampinarea intereselor voastre si nevoilor voastre de exprimare, dorim sa stim ce v-ar placea sa organizam in anii viitori si dorim sa aflam cum am putea sa facem Luna Istoriei LGBT o experienta de neuitat pentru fiecare dintre voi.

Cei care au reusit sa ajunga la evenimentele organizate in 2014 sunt rugati sa raspunda la intrebarile acestui sondaj. Astfel, in baza experientei voastre din acest an, ne puteti ajuta sa imbunatatim editiile viitoare.

Cei care nu au participat la Luna Istoriei LGBT 2014 sunt rugati sa raspunda la intrebatile acestui sondaj. Astfel, ne puteti ajuta sa organizam in viitor sa organizam evenimente pe placul vostru.

Tags: No tags

Comments are closed.