Marsul Diversitatii – Prietenia la Mandrie se cunoaste!

Pe 7 iunie Asociatia ACCEPT va invita sa va alaturati Marsului Diversitatii, in semn de solidaritate cu comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transgender). Marsul Diversitatii, momentul de apogeu al Festivalului Bucharest Pride 2014, incepe la ora 16:00 de la Arcul de Triumf, continua pe Bulevardul Kiseleff si se incheie in apropiere de Piata Victoriei. Sunt asteptati sa participe intre trei si cinci sute de sustinatori ai drepturilor persoanelor LGBT ca drepturi ale omului, sub sloganul ”Prietenia la Mandrie se cunoaste!”

Reprezentanti ai Ambasadei Suediei, Ambasadei Olandei si Ambasadei Statelor Unite ale Americii se vor adresa participantilor la Mars, pentru a transmite un mesaj de suport pentru comunitatea LGBT din Romania. 18 misiuni diplomatice[1] din Europa si intreaga lume si-au aratat sustinerea pentru drepturile persoanelor LGBT de a manifesta in mod pasnic si legal. ”Devenit deja o traditie, Marsul Diversitatii este un prilej pentru persoanele LGBT de a atrage atentia asupra problemelor specifice cu care se confrunta. Drepturile omului – inclusiv justitia, egalitatea, umanitatea, respectul si libertatea de expresie – si statul de drept alcatuiesc fundatia pe care se sprijina tarile democratice.”

Nu doar in Romania, dar in intreaga Europa exista atitudini fundamental diferite in ceea ce priveste respectul fata de drepturile persoanelor LGBT ca drepturi ale omului. ”Politicile tarilor Uniunii Europene reprezinta un model functional pentru consolidarea unei societati prospere, diverse si incluzive, in timp ce clasa politica din Rusia si tari vecine acesteia genereaza intoleranta si homofobie.  Romania si romanii, la granita dintre Est si Vest, au ales ce drum vor urma,” a declarat Florin Buhuceanu, Director al Asociatiei ACCEPT.

Marsul Diversitatii este inca o ocazie de a arata ca democratia, diversitatea si drepturile omului sunt valori fundamentale importante pentru noi.  Esti solidar cu noi? Vino la Mars si bucura-te ca membru sau prieten al comunitatii celor care vor o capitala si o tara unde intoleranta nu este la ea acasa.

____________________________

[1] Declaratia este semnata de Reprezentanta Comisiei Europene si de ambasadele Australia, Austriei, Cehia, Danemarcei, Elvetiei, Finlandei, Germaniei, Irlandei, Israelului, Italiei, Marii Britanii, Norvegiei, Portugaliei, Olandei, Spaniei, Statelor Unite ale Americii, Suediei si Ungariei. Puteti accesa declaratia aici.

 

Tags: No tags

Comments are closed.