casastud_toata

CSS București a anulat evenimentul „Tulburarea identității de gen și viitorul omenirii”

Asociația ACCEPT a solicitat informații Casei de Cultură a Studenților București (CSS București) cu privire la găzduirea conferinței „Tulburarea identității de gen și viitorul omenirii” în cadrul căreia are loc lansarea cărții lui Virgiliu Gheorghe – “Fața nevăzută a Homosexualității”. Evenimentul este organizat de Societatea Studenților Universității București în parteneriat cu Editura Christiana și a fost anunțat pentru miercuri, 18 februarie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților.

CSS București, prin intermediul directorului său Ștefan Mocioacă, ne-a informat asupra faptului că instituția a decis anularea  evenimentului.  CSS București își motivează decizia: organizatorii nu au anunțat instituția despre lansarea de carte din cadrul conferinței. Conform CSS București, volumul scris de Virgiliu Gheorghe exprimă în termeni duri și discriminatorii poziția față de homosexualitate.

„Cu toate că respectăm punctele de vedere ale oricărei persoane și încurajăm libertatea de exprimare sub orice forme, atâta vreme cât aceasta este în limitele legii, considerăm că lansarea acestei cărți și promovarea unor astfel de mesaje în cadrul Casei de Cultură a Studenților București contravin principiilor de funcționare ale instituției, activităților desfășurate și Regulamentului Cadru de Organizare și Funcționare al acesteia, precum și politicilor publice în domeniul tineretului adoptate de către Ministerul Tineretului și Sportului, entitate în subordinea căreia se află Casa de Cultură.”

Și Universitatea București s-a dezis categoric de organizatorii evenimentului. „Universitatea din București precizează că evenimentul Tulburarea identității de gen și viitorul omenirii […] nu este organizat în colaborare cu Universitatea din București și nu se desfășoară cu sprijinul sau sub egida Universității din București.

Universitatea din București își reafirmă angajamentul față de diversitatea culturală și de opinie și față de dreptul la liberă exprimare. Universitatea promovează un mediu academic în care drepturile și demnitatea umană ale studenților, ale cadrelor didactice și ale personalului administrativ sunt respectate. În același timp, Universitatea din București sprijină o cultură incluzivă, în care opiniile și drepturile tuturor grupurilor sunt reprezentate în mod echitabil.”

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.