cover raduleasca

Mihaela Rădulescu instigă la ură împotriva comunității LGBT sub pretextul libertății de exprimare

Pe 5 aprilie, Mihaela Rădulescu a atacat într-un mod tendențios comunitatea LGBT printr-un post pe blogul personal, ulterior preluat de o parte a presei online. Dumneaei defineste persoanele homosexuale ca „anormale”, o amenințare la adresa copiilor și a familiei și îi echivalează cu teroriștii.

În lumina acestor afirmații, reamintim publicului larg că persoanele LGBT nu reprezintă a amenințare la adresa familiei sau a majorității heterosexuale. Nevoile fiecăruia dintre noi – de a fi recunoscut, vizibil, acceptat și apreciat pentru cine suntem ca persoană – sunt aceleași pentru toți oamenii. Toți suntem protejați de aceleași legi și autorități ale statului și avem dreptul egal de a fi auziți și vizibili în spațiul public, de a ne exprima liber fără a leza oamenii din jurul nostru.

Cu toate acestea, Mihaela Rădulescu contestă existența persoanelor LGBT în spațiu public, motivând că este dreptul ei să o facă, în virtutea libertății de exprimare. Doamna Rădulescu nu conștientizează că prezenta persoanelor homosexuale în spațiul public ține de manifestarea aceluiași drept pe care dumneaei îl invocă. Simple gesturi stradale de afecțiune umană pot leza doar acei oameni care promovează ura și intoleranța. Ba mai mult, manifestările publice ale comunității LGBT, precum Bucharest Pride sau Luna Istoriei LGBT, sunt un apel pro-diversitate adresat întregii societăți.

În ciuda măștii de toleranță pe care Mihaela Rădulescu o poartă inabil pe parcursul articolului, ura viscerală față de aceasta comunitate este evidentă în fiecare frază încropită. Dumneai menționează amicii săi gay și faptul că nu îi discriminează la serviciu: prezintă acest comportament ca și cum ar fi de-a dreptul extraordinar, nu un minim obligatoriu de respect pentru acești oameni și față de legea română. Doamna Rădulescu descrie în termeni atroce și familia homoparentală, ca și cum persoanele LGBT nu au dreptul la viață de familie și nu merită o protecție adecvată a statului. Îi amintim că marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană (19 din 28) recunosc fie parteneriatul civil, fie căsătoria între persoanele de același sex. Europa în care doamna Radulescu a ales să trăiască definește normalitatea prin drepturi egale pentru toți cetățenii săi, inclusiv persoanele homosexuale.

„Democrata” și „toleranta” doamnă Rădulescu consideră că cei care îi vor contesta opinia sunt „hiene” care sar la jugulară. Dreptul acestora la opinie nu contează. Dreptul de a respinge un asemenea discurs de extracție totalitară e suspect de „corectitudine politică”. Delirul homofob prezent în articol se pretinde a fi „familist” și „normal”. Orice ar crede, însă, parte dintre redutabilii formatorii de opinie de tip Becali, Rădulescu ori Cheloo, instigarea la ură și discriminare împotriva unui segment social format din sute de mii de români este împotriva legii. Acest tip de discurs nu este și nu poate fi protejat de dreptul la liberă exprimare.

Tags: No tags

Comments are closed.