Carte împotriva homofobiei și transfobiei

Vineri, 23 octombrie, deschidem din nou ușa bibliotecii ACCEPT pentru comunitate. Vă așteptăm începând cu ora 18:30 la sediul Asociației ACCEPT din Str. Lirei nr. 10 cu 25 de volume noi, gata să fie împrumutate. Mai mult, o să stăm de vorbă cu Daniela și Mihnea, care ne vor relata mărturiile tinerilor LGBT din toată țara și modul în care aceștia sunt tratați în mediu liceal, dar și despre eforturile ACCEPT în domeniul educației. Vom avea și o intervenție a lui Andrew Solomon: el ne va explica de ce sunt importante cărțile într-o comunitate care încearcă să câștige drepturi egale pentru a își clădi un viitor.

Pe parcursul ultimelor trei luni, 4 voluntari dedicați au inventariat și reorganizat cu multă răbdare volumele din biblioteca ACCEPT. Ei se vor ocupa în continuare de funcționarea bibliotecii și vă vor ajuta să vă faceți permise de bibliotecă gratuite chiar în cadrul evenimentului. Alături de noi va fi și Adrian Paun, unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea Centrului de Documentare și Informare în urmă cu mai bine de 15 ani.

Și, ca să avem o seară după sufletul nostru, vă invităm să veniți pregătiți la deschidere: luați cu voi cartea voastră preferată, citiți-ne un pasaj care v-a schimbat viața și explicați-ne de ce e important pentru voi. Ca să te înscrii, completează acest formular: http://goo.gl/forms/QRBup89mQ1.

Sperăm ca seara de vineri să nu fie singura în care vorbim despre cărți. Felix și Elena intenționează să organizeze un cerc de lectură queer în fiecare lună, dar vă vor povesti chiar ei mai multe despre inițiativa lor în cadrul evenimentului.
A, era să uităm. ACCEPT face 19 ani. Dacă vreți să ne faceți un cadou, donați o carte pentru bibliotecă și comunitate.
___
Carte împotriva homofobiei și transfobiei este evenimentul de lansare ai Centrului de documentare din cadrul Bibliotecii ACCEPT, dezvoltat în proiectul E timpul pentru combaterea discriminări LGBT în liceele din România. Proiectul este implementat de Asociația ACCEPT, finanțat deEEA and Norway Grants 2009-2014, prin Fondul ONG în România, www.fondong.fdsc.ro. Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org.

Tags: No tags

Comments are closed.