Workshop: Recunoașterea juridică a identității de gen în România

When:
14/02/2018 @ 6:00 pm – 8:00 pm
2018-02-14T18:00:00+02:00
2018-02-14T20:00:00+02:00
Where:
Casa ACCEPT
Strada Lirei 10
București 030167
România
Cost:
Free
Contact:
ACCEPT
 Asociația ACCEPT vă invită la un atelier comunitar despre modul în care persoanele trans din România pot obține recunoașterea juridică a identității lor de gen.  Întâlnirea este facilitată de Patrick Brăila, activist pentru drepturile pesoanelor transgender. Informațiile juridice vor fi prezentate de Iustina Ionescu, avocată de drepturile omului.
Chiar dacă numeroase state europene oferă la acest moment proceduri simplificate, administrative, pentru recunoașterea juridică a identității de gen, persoanele trans din România se confruntă cu o procedură anevoiasă, derulată prin instanța de judecată. Iustina le va explica participanților care sunt pașii concreți prevăzuți de legislația în vigoare, problemele întâmpinate în relația cu judecătorii și procedurile adiționale care pot fi solicitate de instanță.
Iustina va analiza și câteva hotărâri favorabile din București și din țară, ca modele de bună practică în domeniu. Workshop-ul este adresat avocaților, juriștilor, persoanelor din comunitate și activiștilor pentru drepturi LGBT+.
Întâlnirea face parte din proiectul #transRomania, proiect susținut de către ILGA-Europe.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?

Sari la bara de unelte