rainbowegg

Să celebrăm Paștele împreună, la ACCEPT!

Care este semnificația Paștelui? Care poate fi însemnătatea acestei sărbători de sorginte spirituală, pentru noi, persoane lesbiene, gay, bisexuale, transgender sau queer, adesea discriminate, marginalizate și respinse tocmai de instituțiile religioase? Cum putem reconcilia spiritualitatea și identitatea noastră?

În tradiția iudaică, Paștele este o celebrare a libertății, o rememorare simbolică a întoarcerii din exil si a emancipării din robia în Egipt. O sărbătoare a oprimaților. O sărbătoare a recunoștinței…

Experiența exilului și a opresiunii este comună tuturor minorităților, din Egiptul faraonilor și până în vremurile moderne. Iar, pentru noi, membrii comunității LGBT, procesul de coming out, de asumare a propriei orientări sexuale sau identități de gen reprezintă o autentică emancipare din robia homofobiei sociale și internalizate.

Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect…

Te invităm vineri, 10 aprilie, la ora 18.00, la sediul ACCEPT (str. Lirei, nr. 10), la o întâlnire comunitară, în cadrul căreia vom discuta despre locul și rolul spiritualității în viața persoanelor LGBT, despre exil și întoarcere acasă, opresiune și emancipare. Vom crea un spațiu sigur în care vom putea asculta și împărtăși experiențe și povesti personale. Nu în ultimul rând, vom descoperi împreună noi modalități de a celebra simbolic și ritual, atât apropierea sărbătorii pascale, cat și identitatea comunității noastre rainbow.

Te așteptăm!

Tags: No tags

Comments are closed.