Library-Books

Asociaţia ACCEPT recrutează 2 Voluntari Coordonatori Bibliotecă!

Asociaţia ACCEPT, organizație neguvernamentală de drepturile omului, care apară și promovează drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane trans), caută 2 Voluntari Coordonatori Bibliotecă pentru management-ul de zi cu zi și dezvoltarea Centrului de Informare și Documentare ACCEPT.

Candidatul ideal:

  • Este interesat să câștige experiență într-o organizație care promovează drepturile persoanelor LGBT ca drepturi ale omului;
  • Este student sau absolvent al unei facultăți cu profil relevant (Biblioteconomie, Științe Politice, Jurnalism și Comunicare, Filosofie, Drept, Istorie, Sociologie, etc.);
  • Are abilități de comunicare și operare calculator; este util să fi lucrat cu un Content Management System anterior, preferabil WordPress.
  • Are un angajament puternic pentru protecția drepturilor omului.

 Descrierea responsabilităților:

  • asigurarea funcționarii Centrului de Informare și Documentare ACCEPT;
  • completarea și actualizarea bazei de date a bibliotecii, realizarea inventarului;
  • completarea catalogului online cu informații despre noile volume achiziționate prin proiect;
  • contribuie la activități de documentare a evoluției drepturilor persoanelor LGBT
  • contribuie la activități de promovare a Centrului de Informare și Documentare ACCEPT în rândul publicului larg

Stagiul de voluntariat are o durată de 3 luni, cu posibilitatea de reînnoire.

Perioada stagiului este Mai, 2015 – Iulie, 2015. Programul de lucru este flexibil și este de 4 ore pe zi. Poziția nu este remunerată.

ACCEPT va oferă un contract de voluntariat, prin care este recunoscută experiența acumulată în cadrul asociației, alături de o adeverință eliberată la finalul internship-ului, care va atestă contribuția la realizarea activităților noastre.

Persoanele interesate sunt rugate să transmită C.V.-ul şi o scrisoare de intenție la adresa accept@acceptromania.ro până la data de 01.05.2015 cu mențiunea: “Coordonator Biblioteca”

Asociația ACCEPT are o politică de recrutare bazată pe merit şi pe egalitate de șanse. Candidații din cadrul comunității LGBTQI, de etnie romă, femeile sau persoanele cu dizabilități sunt încurajate să aplice.

Centrul de Informare și Documentare ACCEPT este dezvoltat în cadrul proiectului “E timpul pentru combaterea discriminării LGBT în liceele din România!” fiind singurul fond educațional din România specializat în domeniul orientării sexuale şi identității de gen.  Centrul de Informare și Documentare ACCEPT se aflat în incinta Bibliotecii ACCEPT, la adresa Str. Lire, nr. 10, Sector 2, Bucureşti.

Proiectul “E timpul pentru combaterea discriminării LGBT în liceele din România!” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România – Componenta 1 – Implicare, Subcomponenta 1.3 – Încurajarea valorilor democratice, Operator Fondului ONG în România – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org.

Pentru mai multe informații privind proiectul “E timpul pentru combaterea discriminării LGBT in liceele din Romania!” sau activitatea ACCEPT, vă rugăm să consultați www.acceptromania.ro sau pagina de Facebook a organizaţiei – fb.com/asociatia.accept

Tags: No tags

Comments are closed.