o-GAY-CATHOLIC-SCHOOL-FIRED-facebook

Formare pentru profesori de liceu: E timpul pentru combaterea discriminării LGBT în liceele din România!

Asociația ACCEPT vă invită să faceți parte din Rețeaua de Profesori pentru diversitate, în cadrul proiectului ”E timpul pentru combaterea discriminării LGBT în liceele din România!”

Dorim să identificăm 20  profesori de liceu din București și județele limitrofe dedicați combaterii disciminării în mediul liceal și educației pentru drepturile omului. Cele 20 de persoane selectate vor participa la un training de 1 zi desfășurat în București pe data de 24 octombrie, unde vor fi formați de experții educaționali din proiect pentru a lucra cu subiecte ce țin de norme, discriminare și identități LGBT la clasă.

Obiectivele training-ului sunt:

  • Familiarizarea cu identitățile și problemele elevilor LGBT din mediul educațional românesc
  • Familiarizarea cu metode de abordare a tematicii LGBT la clasă
  • Consolidarea unei comunități de specialiști educaționali în promovarea egalității și incluziunii LGBT la școală

După participarea la training profesorii selectați vor:

  • Participa la prima cercetarea națională privind gradul de înțelegere a problematicii LGBT, derulată împreună cu profesori, psihologi, lucrători de tineret și liceeni
  • Pilota o curricula educațională adresată unei mai bune înțelegeri de către liceeni a realităților și drepturilor persoanelor LGBT la clasele unde predau ca opțional/ în ora de dirigenție;
  • Încheia un parteneriat între instituția de învățământ și ACCEPT
  • Susține cel puțin o inițiativă locală ”Tineri contra discriminării”, ca parte a evenimentelor derulate în cadrul Luna Istoriei LGBT în februarie 2016;

Participarea în acest proiect vă dă posibilitatea să:

  • Faceți parte dintr-un proiect unic, ce își dorește să inoveze domeniul educațional
  • Faceți parte din Rețeaua de Profesori pentru diversitate, alături de oameni care au valori și viziuni similare pentru schimbarea sistemului educațional, precum și la oportunitățile viitoare derulate de către/pentru Rețea: cursuri, mobilități europene, cercetări, etc.
  • Accesați gratuit Centrul de Informare și Documentare ACCEPT, al cărei fond bibliografic urmează să fie extins și va conține multiple titluri din domeniul drepturilor omului, educație, diversitate etc.

Training-ul este gratuit pentru cele 20 persoane selectate pe baza informaţiilor furnizate de candidaţi în formularul de înscriere (criterii: motivaţia prezentată, posibilitatea de a aplica la clasa curicula, distribuţie geografică). ACCEPT acoperă cheltuielile de instruire, cazare şi masă, seminarul fiind organizat în cadrul proiectului ”E timpul pentru combaterea discriminării LGBT în liceele din România!”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Seminarul va avea loc la sediul ACCEPT din Str. Lirei nr. 10. Transportul participanților din localitatea de reședință până în București este decontat. Pe parcursul trainingului, ACCEPT asigură prânzul și două pauze de cafea.

Din pacate, exista un buget extrem de limitat alocat acoperirii costurilor de transport. Prin urmare, in cazul in care alegeti sa calatoriti cu autoturismul, va incurajam sa calatoriti impreuna cu alti colegi din localitate (dacă este cazul) si sa impartiti cu aceştia costurile de transport care vor fi decontate.

În caz contrar, există riscul să putem acoperi aceste costuri în funcție de ordinea înscrierii, doar pentru un număr limitat de participanți care vor folosi mijloace de transport în comun.

 

Program de lucru: Sâmbătă, 24 octombrie, 10:00 – 16:00.

Proiectul ”E timpul pentru combaterea discriminării LGBT în liceele din România!” vine în întâmpinarea unei creșteri a fenomenului homofobiei în rândul elevilor de liceu: în 2014, 60% dintre tinerii Români nu și-ar dori să aibă ca vecin o persoană LGBT, cu 15% mai mult decât în 2012, conform Barometrului de Opinie Publică pentru Tineret, 2012 și 2014 – pe segmentul de vârstă 14-35 de ani. Pentru orice întrebări privind proiectul ”E timpul pentru combaterea discriminării LGBT în liceele din România!” sau procesul de înscriere la Rețeaua de Profesori ACCEPT vă rugăm contactaţi Asociația ACCEPT, la adresa mihnea@acceptromania.ro.

Proiectul „E timpul pentru combaterea discriminarii LGBT in liceele din Romania!” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, www.fondong.fdsc.ro. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.  Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

 În vederea înscrierii la Rețeaua de Profesori pentru diversitate, sunteți rugați să completați formularul de înscriere până cel târziu la data de 14.10.2015.

Tags: No tags

Comments are closed.