cover faqiff

Festivalul Internațional de Film Feminist și Queer

Feminist and Queer International Film Festival se desfășoară între 6 și 10 noiembrie, la București. Renumitul și controversatul cineast Bruce LaBruce vine pentru prima dată în România, cu ocazia primei ediții. Pe 6 noiembrie, la Cinema Studio, se va desfășura gala de deschidere a festivalului, în cadrul căreia publicul va avea ocazia de a urmări cea mai recentă producție cinematografică a regizorului canadian, Pierrot Lunaire.

Prin tematica abordată de filmele prezentate și de varietatea evenimentelor conexe (proiecții de film experimental, ateliere, întâlniri de tip master class și concerte), FAQiff se adresează unui public variat, format atât din cinefili și profesioniști din industrie, cât din și susținători ai feminismului, membri ai comunității LGBT+ și persoane interesate de teme sociale, artă și activism.

În cele cinci zile de festival, Cinema Studio va găzdui proiecția lungmetrajelor și scurtmetrajelor incluse în competiție. Arta zonei interzise aduce în fața publicului producții cinematografice din peste 50 de țări, iar printre membrii juriului de anul acesta se vor număra: Laurențiu Damian – președintele Uniunii Cineaștilor din România, jurnalista Iulia Popovici, Irina Trocan – critic de film și Yair Hochner – directorul artistic TLVFest (The Tel Aviv LGBT International Film Festival).

Festivalul se desfășoară sub umbrela Asociației TRANSfom, iar din echipa de organizare fac parte specialiști din domenii precum cinematografia, comunicarea, design-ul și fotografia, în parteneriat cu: Uniunea Cineaștilor din România, Asociația ACCEPT, Ambasada Israelului la București, Ambasada Finlandei la București, Ambasada Olandei la București, Ambasada Danemarcei la București, Ambasada Spaniei la București, Institutul Cervantes, Love +, Journey PUB, CARE Cafe, Librăria Hecate, Tomboy, Artă la Purtător, Webanderthal și alți prieteni ai festivalului.

Programul proiecțiilor și al celorlalte evenimente din perioada 6-10 noiembrie va fi disponibil în foarte scurt timp pe site-ul festivalului: http://faqiff.ro/

Tags: No tags

Comments are closed.