[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”6201″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” css_animation=”right-to-left” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”right-to-left”]Cultura LGBT+, extraordinar de bogată, este încă puțin cunoscută în rândul românilor. Ne aflăm într-un moment în timp când trebuie să ne apărăm propria identitate în fiecare zi şi să afirmăm permanent că suntem şi noi la fel de români ca restul cetățenilor acestei țări. În conversaţii adesea amintim personalităţi remarcabile din istoria universală, poate fără să ştim ce impact colosal au avut asupra mişcării LGBT+, ori poate fără ca interlocutorii noștri să știe că acele personalităţi erau, de fapt, gay, lesbiene, persoane bisexuale sau transgender.

De 7 ani Asociația ACCEPT, alături de parteneri și alte asociații neguvernamentale, organizează în februarie Luna Istoriei LGBT+, o lună de evenimente care celebrează această cultură. Anul acesta dedicăm Luna Istoriei LGBT+ lui George Bălan, un nume important din cultura română pe care dorim să îl recuperăm. Bălan debutează în critica muzicală  în 1949, la vârsta de 20 de ani,  impunându-se curând ca una din cele mai puternice voci. Devine unul din intelectualii publici care umplea Ateneul și Conservatorul din București cu o serie întreagă de conferințe până la părăsirea României în anul 1977. Este fondator al Musicosophiei, școală internațională de muzică stabilită in Germania și autor a numeroase cărți în care combină muzica, literatura, religia și  filozofia. La finele anilor 90, George Bălan a contactat ACCEPT cu o propunere îndrăzneață și provocatoare pentru acei ani ai negării drepturilor LGBT prin lege, propunând o adevărată Istorie culturală a Homosexualității. Anul acesta vom lansa cele trei volume ale trilogiei sale (Iubirea Interzisă, Celălalt Eros, Homofobia) cu acces gratuit pentru întreaga comunitate.

Cele trei volume pot fi descărcate gratuit:

  1. Iubire Interzisă
  2. Celălalt Eros
  3. Homofobia

Însă istoria și cultura gay este și cea pe care o creăm în fiecare zi, noi, împreună. Luna Istoriei LGBT+ este compusă din noi toţi pentru că noi suntem cei care creăm istoria şi cultura comunităţii noastre. Noi toţi participăm la această călătorie exterioară reprezentată de crearea propriei noastre identităţi şi istorii, dar în acelaşi timp, în noi se manifestă şi o călătorie interioară, de alterare şi dezvoltare a sineului, prin cultura colectivă.

Evenimentele din luna februarie se axează pe subiecte importante pentru comunitatea LGBT: auto-reprezentare, solidaritate, comunitate sau vizibilitate. Prin acestea ne dorim să creăm un spaţiu de dialog, să aducem omenii împreună şi să găsim noi căi ca glasurile comunităţii noastre să fie auzite, văzute şi reprezentate.

Utilizând calendarul de mai jos puteți vedea toate evenimentele din februarie. Folosiți meniul tag pentru a identifica diferite categorii de evenimente: culturale, de socializare, discuții sau ateliere.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text css_animation=”right-to-left”] [ai1ec] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]